به گزارش جام جم آنلاین سید محمد حسین موسوی نسب روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا درباره کیفیت آموزش دانشگاه آزاد اظهار داشت: دانشگاه آزاد تقریبا تا سال ۹۲ نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشجو داشت و آن زمان از شرایط مالی بهتری برخوردار بود. دانشگاه به سمت افزایش واحدهای دانشگاهی رفت و فضا فیزیکی خود را افزایش داد که به تبع این افزایش واحدها، نیازمند نیروی انسانی است.
وی افزود: این دانشگاه در حال حاضر تعداد کارمندان بلااستفاده زیادی دارد و به هر اتاقی که مراجعه کنید با تعداد زیادی کارمند روبرو می شود که متناسب با تعداد مراجعه کننده نیست.
دبیر فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: از سال ۹۸ و ۹۹ سیر دانشجویانی که به سمت دانشگاه آزاد می رفتند کم شد و درنتیجه شهریه دریافتی کمتر شد، اما اکنون دانشگاه از لحاظ تعداد دانشجو شرایط مطلوبی دارد و از لحاظ شهریه هم نسبت به دانشگاه های دولتی شهریه بیشتری دریافت می کند، اما کیفیت آموزشی آن تغییر خاصی نکرده است و عملا همان بدنه ای که قبلا بوده، وجود دارد.
موسوی نسب گفت: در گذشته پذیرش هیات علمی در دانشگاه آزاد سخت بود، اما الان خیلی راحت هیات علمی جذب می کند که این امر کیفیت آموزشی را پایین می آورد. در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شهریه ها به ۱۰ میلیون تومان و بالاتر می رسد و در مقطع کارشناسی چهار تا پنج میلیون کمتر نیست و حتما در سال تحصیلی جدید هم افزایش شهریه خواهد داشت.
وی گفت: هرچند دانشگاه تسهیلاتی در اختیار دانشجویان قرار می دهد، اما به لحاظ آموزشی و مقایسه با دانشگاه های غیرانتفاعی دنیا، این دانشگاه نسبت به شهریه ای که می گیرد به کیفیت آموزشی بهایی نمی دهد و عملا بار مالی واحدهای دانشگاهی روی واحدهای دیگر این دانشگاه افتاده است.
دبیر فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: از زمانی که بودجه این دانشگاه در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد متمرکز شد، بیشتر واحدهای دانشگاهی این دانشگاه زیان ده به حساب آمدند و سود واحدهای دیگر بین آنها تقسیم شد.
موسوی نسب بیان کرد: درآمدی که دانشگاه آزاد دارد، هزینه کیفیت آموزشی نمی شود؛ چرا که ناچار است حقوق و دستمزد کارمندان و اساتید را بپردازد. واحدهای دانشگاهی متعددی را شاید به دلیل اصرار نمایندگان مجلس یا در آن سالها که سودآور بوده تاسیس کرده است و به تبع این واحدها هیات علمی و کارمند و دانشجو نیاز دارد که الان بیشتر آنها زیان ده شده اند.
وی یادآور شد: رئیس دانشگاه آزاد گفته بود که کاری می کنم دانشگاه آزاد انتخاب اول دانش آموزان برای ورود به دانشگاه باشد که این وعده خیلی محقق نشد. انتخاب دانشگاه آزاد هم به خاطر مسئله سربازی یا تحصیل در محل سکونت بوده است.
دبیر فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: دانشگاه آزاد با توجه به تعداد واحدهای دانشگاهی و هیات علمی، در رتبه بندی دانشگاه ها، جزو پنج دانشگاه ایران به حساب می آید، اما هیات علمی و فضای آموزشی ضعیفتر از برخی دانشگاه های دولتی دارد. در واحدهای شهرستان ها افرادی با مدرک کارشناسی ارشد عضو هیات علمی دانشگاه شده اند.
وی درباره فضای فرهنگی دانشگاه آزاد هم گفت: الزاما افرادی که به عنوان مدیر یا معاون فرهنگی انتخاب می شوند متخصص آن حوزه نیستند که این یک نقطه ضعف است. در نتیجه تصمیم هایی که گرفته می شود تصمیم های فرهنگی کارساز نیست و محدود به بنر و پوستر و برنامه هایی است که در فضای دانشگاهی خیلی کارساز نیست.
موسوی نسب یادآور شد: البته در جلسات شورای فرهنگی یک مقدار این فضا تقویت شده است؛ یعنی اگر واحد دانشگاهی تخلف کند کارنامه فرهنگی دارد. بنابراین تا این فضا اصلاح شود و افراد متخصص در مناصب فرهنگی قرار گیرند زمانبر است تا کارهای ریشه ای تر حل شود.
دبیر فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: گاهی به شوخی می گویم حقوق کارمندان مجموعه فرهنگی دانشگاه ها از هزینه ای که برای بخش فرهنگی می کنند بیشتر است؛ چرا که کارمند و کارشناس در حوزه فرهنگی در دانشگاه ها فعالیت می کنند که هر ماه حقوق و حق ماموریت و حق مدیریت به آنها باید پرداخته شود و عملا بودجه ای برای هزینه کردن بخش فرهنگی نمی ماند و محدود به برنامه های معمول می شود.
وی افزود: در بحث تشکل ها اداره کل تشکل های دانشگاه آزاد اکنون روند بهتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. تشکل های دانشگاه آزاد، از لحاظ بنیان خیلی قوی نیستند، اما به این سمت و سو می روند که قوی تر شوند و فشار به روسای دانشگاه های آزاد می آورند.
موسوی نسبت ادامه داد: از زمانی که کارنامه فرهنگی تعریف شده ۷۰۰ امتیاز آن مختص تشکل ها است که روسای دانشگاه ها ملزم هستند توجه ویژه به تشکل ها داشته باشند. از این نظر یک سری اهرم های فشار از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برای این مساله در نظر گرفته شده که این هم باز قابل تقدیر است و در حال پیگیری هستند تا اگر تشکلی مشکل داشته باشد با خود مدیرکل تشکل مستقیم تماس گرفته می شود و سعی بر رفع آن مشکل دارند.
وی گفت: اما در مجموع در بحث فرهنگی و تشکل ها، دانشگاه آزاد مشکل مالی دارد و اولویت دانشگاه به ویژه روسای دانشگاه ها در زمینه فرهنگی نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم